Fetajuustolla täytetty lihamureke

Monessa perheessä jauhelihasta valmistetaan usein ruokaa. Se on hyvää ja edullista, mutta välillä on vaikea keksiä uutta ruokaa mitä siitä valmistaisi. Täytetty lihamureke on yksi helppo keino, sillä murekkeen sisällehän voi laittaa melkein mitä vain jääkaapissa sattuu olemaan. Tällä kertaa sisuksiin pääsi fetajuusto. Myös pakaste- tai säilykevihannekset ovat hyviä vaihtoehtoja täytteeksi. Usein teen taikinan ilman korppujauhoja ja kananmunaa vaivaamalla lihaa hetken jolloin siitä tulee taikinamaisempi. Tosin tällöin liha saattaa hieman paistettaessa halkeilla.

1 iso murekeAinekset lihamureke

2 dl korppujauhoja
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
2 tl paprikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
2 dl vettä
800 g naudanjauhelihaa
150 g fetajuustoa

Sekoita kulhossa korppujauhot ja mausteet, lisää kananmunat ja vesi. Sekoita ja anna turvota, lisää jauheliha. Vaivaa seoksesta kiinteä taikina. Ota puolet taikinasta ja muotoile siitä leivinpaperin päälle levy. Murenna levyn päälle fetajuusto ja muotoile lopusta taikinasta kansi pohjan päälle, tiivistä reunat. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin ja keitettyjen perunoiden sekä ruskean kastikkeen kera.

Lihamureke fetajuustolla

Perinteinen ruskea kastike

2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
1⁄2 dl ruokakermaa
2 tl soijakastiketta
1⁄2 tl mustapippuria
(1 rkl omenasosetta)

Valmista lihaliemi erillisessä kattilassa lihaliemikuutiosta. Sulata margariini kastikekattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja ruskista niitä voissa hetken aikaa. Lisää lihalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja keitä sekoittaen 5-10 minuuttia. Lisää kerma ja mausta soijakastikkeella, pippurilla ja halutessasi omenasoseella. Kiehauta ja tarjoile.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s