Mansikka-banaanirahka

Maustamaton maitorahka on mitä mainioin raaka-aine, jolla saa loihdittua terveellisiä ja herkullisia aamiaisia, välipaloja ja leivonnaisten täytteitä. Tässä yksi meidän perheen välipalaherkku, jota voi helposti muokata omien mieltymysten ja saatavilla olevien ainesten mukaan. Suosin itse maustamatonta rahkaa ja luonnonjogurttia, koska ne voi itse makeuttaa sopivalla määrällä sokeria tai stevia-makeutusainetta. Näin vältytään turhilta lisätyiltä sokereilta, joita on usein hurja määrä esimerkiksi valmiiksi maustetuissa jogurteissa.

Mansikka-banaanirahka

4 annosta

2 prk maustamatonta maitorahkaa
4 dl pakastemansikoita, mustikoita tai muita marjoja
2 banaania
sokeria tai steviaa maun mukaan

Sulata marjat mikrossa, kuori ja pilko banaani marjojen joukkoon. Kaada päälle rahka ja sekoita. Lisää sokeria tai steviaa tarvittaessa makeutta lisäämään. Koko satsin voi myös sekoittaa tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisätä joukkoon loraus jogurttia tai maitoa. Tällöin seoksesta tulee juoksevampaa ja sen voi tarjota lasista pirtelön tapaan.

2 comments

  1. Ihana jälkiruoka, rakan avulla se on raikasta.
    Stevia on mielenkiintoinen uutuus ainakin minulle.

    • Stevialla voi helposti puolittaa sokerin kalorit ja makeus on silti sama. Kokeilu kannattaa aloittaa varovaisilla määrillä ettei mene ylimakean puolelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s