grillattua_varhaiskaalia

Grillattua varhaiskaalia ja tomaattia

Kasvisruoat

Rakastan kaalia sen kaikissa muodoissa, niin raakana kuin kypsänä. Useimmiten käyttämäni valkokaali vain vaati melko pitkän kypsennysajan. Toisin on varhaiskaalin laita, joka on jo valmiiksi pehmeää ja mehukasta. Juuri tästä syystä satokauden uudet kasvikset sopivat hyvin grillattaviksi.

Grillattua varhaiskaalia ja tomaattia

Annoksia

4

Valmistusaika

30

minutes

Salaatti grillatusta varhaiskaalista ja tomaatista sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi muille grilliherkuille. Esivalmisteluiksi riittävät kasvisten huuhtelu ja lohkominen. Grillaus hoituu muutamassa minuutissa ja salaatin voi syödä joko heti lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.

Ainekset

 • 1 varhaiskaali

 • 4 tomaattia

 • Öljyä paistamiseen

 • Suolaa ja mustapippuria

 • Parmesanjuustoa tai Grana Padano -juustoa

 • Tummaa balsamicokastiketta

Ohje

 • Poista kaalista uloimmat lehdet. Lohko neljään tai kahdeksaan osaan riippuen kaalin koosta.
 • Pese ja lohko tomaatit neljään osaan.
 • Grillaa kaali- ja tomaattilohkoja keskilämmöllä muutama minuutti per puoli. Kääntele varovasti, jotta kaalilohkot pysyvät mahdollisimman hyvin kasassa. Kasvikset voivat saada kunnolla väriä, hieman jopa tummua.
 • Asettele grillattu kaali ja tomaatti tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
 • Veistele kasvisten päälle parmesanlastuja ja kruunaa vielä tummalla balsamicokastikkeella.kesäinen_kaalisalaatti_grillattu
 

Vastaa