tomaaatti_kesäkurpitsavuoka

Kesäkurpitsavuoka

Kasvisruoat, Laatikkoruoat
tomaaatti_kesäkurpitsavuoka

Olen kirjoitellut tänne blogiin jo muutaman ruokaohjeen, joissa raaka-aineena on käytetty kesäkurpitsaa. Tässä tulee vielä yksi sellainen. Kesäkurpitsa on yllättävän monipuolinen vihannes, jota voi käyttää sekä raakana että kypsennettynä. Mukautuvainen kesäkurpitsa sopii yhtä hyvin mausteisiin itämaisiin patoihin tai wokkeihin kuin myös keveisiin välimeren yrteillä maustettuihin paistoksiin. Tässä ohjeessa makua antavat tomaatti, kapris ja fetajuusto sekä hitusen potkua tuo chili.

Kesäkurpitsavuoka

Course: Kasvisruoat, Laatikkoruoat
Annoksia

4

Alkuvalmistelut

30

minutes
Valmistusaika

30

minutes

Moni laatikkoruoka vain paranee seuraavana päivänä. Niin myös kesäkurpitsavuoka, jonka sisus on täytetty täyteläisellä tomaatti-kapris-fetajuustoseoksella. Vuoan voi toteuttaa kahdella tapaa, rullaamalla tai latomalla. Kummallakin tavalla maku on aivan loistava!

Ainekset

 • 2 isoa kesäkurpitsa

 • vettä ja 1 tl suolaa

 • 4 tomaattia

 • 1 dl kapriksia

 • 1 valkosipulinkynsi

 • 200 g fetajuustoa

 • mustapippuria

 • 1 tl paprikaa

 • 1 tl chilijauhetta tai cayennepippuria

 • 1 tl timjamia

 • 2 dl juustoraastetta

Ohje

 • Pese kesäkurpitsat ja poista niistä kanta. Viipaloi kesäkurpitsat pituussuuntaan 0,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita suolavedessä viitisen minuuttia tai kunnes viipaleet ovat taipuisia. Varo kuitenkaan keittämästä viipaleita liian kauan jotteivat viipaleet hajoa. Nosta kesäkurpitsaviipaleet pois vedestä.
 • Voitele uunivuoka öljyllä. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
 • Pese ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon kaprikset, murskattu valkosipulinkynsi, mausteet ja murustettu fetajuusto. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.rullattu_kesäkurpitsa_tomaattifetatäyte
 • Kierrä kesäkurpitsaviipale rullalle, täytä rulla tomaatti-fetatäytteellä ja aseta pystyyn uunivuokaan. Rullaa kaikki viipaleet, täytä ja aseta vuokaan vieriviereen. Jos täytettä jää yli, laita sitä rullien väliin ja päälle. Ylimääräiset kesäkurpitsaviipaleet voi myös sujauttaa rullien väliin tai vuoan reunoille. feta_tomaatti_kesäkurpitsavuoka
 • Ripottele vuoan päälle juustoraastetta ja hieman oliiviöljyä. Paista kesäkurpitsavuokaa 225 asteessa 30 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.paistettu_kesäkurpitsavuoka

Huom!

 • Jos kesäkurpitsaviipaleiden rullaaminen tuntuu hankalalta tai työläältä, työvaihetta voi helpottaa latomalla viipaleet vuokaan vierekkäin. Viipaleiden päälle lisätään kastiketta, ja näin jatketaan kunnes kaikki viipaleet on käytetty. Viimeiseksi kastiketta ja juustoraastetta päälle. Hyvää tulee näinkin!
 • Mikäli täytettä jää yli, maistuu se taivaalliselle myös kylmänä esimerkiksi voileivän päällä!

 

Vastaa