Sulavan pehmeä risifrutti

risifruttia marjoilla tai hillolla

Mikä onkaan parempaa kuin höyryävän kuuma riisipuuro ripauksella kanelia ja sokeria. Toimii aina, paitsi ehkä kesähelteillä? Puuroriisi on hyvin monikäyttöinen raaka-aine. Lisukeriisin lisäksi sitä voi käyttää makeiden ja suolaisten ruokien osina. Kuten esimerkiksi karjalanpiirakat, joiden variaatioita löytyy artikkelista Karjalanpiirakat – TuunaaMunPerinneruoka .

Toinen vaihtoehto syntyy todella helposti lisäämällä valmiin puuron joukkoon vispattua kermaa ja hieman vaniljasokeria. Risifruttina kaupanhyllyltä löytyvä herkku maistuu varsinkin lapsille. Valmis tuote säilyy jääkaapissa ja tarjoiluhetkellä annoksen päälle voi laittaa esimerkiksi nokareen hilloa, tuoreita tai pakastemarjoja, kanelia tai kaakaojauhetta.

Risifrutti

2 dl vettä
1 l kevyt maitoa
2 dl puuroriisiä
suolaa
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
lisukkeita oman mielen mukaan

Riisipuuron valmistukseen kannattaa varata tarpeeksi iso ja teflonpinnoitettu kattila. Maito ei silloin kuohu yli reunojen eikä puuro pala pohjaan.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan että vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kuumenna seos. Jatka puuron kypsentämistä matalalla lämmöllä hauduttaen noin 30-45 minuuttia kunnes riisi on kypsää. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita kylmän puuron joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Jaa annoskuppeihin ja koristele mieleiselläsi lisukkeella.

risifruttia eri lisukkeilla tarjottimella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s