Suklaakakkua x 2

Toinen tykkää täyteläisestä tummasta suklaasta, toinen puolestaan samettisesta valkosuklaasta. Valinnanvaikeus johti siiheen, että oli leivottava samalla kertaa kaksi kakkua. Onneksi kumpikin oli melko helppoja valmistaa eikä mitään hienoja koristeluja tarvinnut miettiä. Tummasta suklaasta valmistettu ”naked cake”, jonka ohjeen löysin uusimmasta Pirkka-lehdestä ja piparipohjainen valkosuklaajuustokakku sopivat myös joulun kahvipöytään. Nämä kakut voi leipoa jo edellisenä päivänä ja koristellakin hyvissä ajoin jolloin juhlahetkestä pääsee nauttimaan ilman viime hetken paineita.

Suklainen naked cake

naked cake suklaasta

POHJA
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50 g leivontamargariinia sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata margariini ja kaada maidon joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon ensin margariini-maitoseos ja lopuksi jauhoseos. Älä vatkaa liikaa ettei taikinan kuohkeus kärsi. Voitele ja jauhota noin 20 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohja. Leikkaa leivinpaperista suikaleet peittämään vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.

TÄYTE
4 dl vispikermaa
350 g tummaa suklaata
30 g leivontamargariinia sulatettuna
1 dl kinuskikastiketta
2 dl vadelmamehua
vaaleita toffee/fudgekarkkeja

Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi tai rouhi veitsellä karkeaksi raasteeksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja kaada suklaapalojen päälle kulhoon. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu margariini. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Sekoita kastiketta välillä. Kastike jähmettyy jäähtyessään, jolloin se on helpompi levittää kakun väliin.

Kostuta alin kakkukerrus vadelmamehulla. Levitä noin 1/3 suklaatäytteestä pohjalle ja kaada hieman kinuskikastiketta päälle. Laita seuraava kakkulevy täytteen päälle ja kostuta mehulla. Lisää taas 1/3 suklaatäytteestä sekä kinuskikastiketta. Kostuta viimeinen kakkulevy sen alapuolelta ja nosta kakun päälle. Levitä loput suklaatäytteestä päälle. Kakun voi koristella kinuskikastikkeella ja pienillä toffeekarkin palasilla.

naked cake suklaasta

Pipari-valkosuklaajuustokakku

200 g pipareita
75 g sulatettua margariinia
2 prk á 200 g valkosuklaa-lime maustettua rahkaa
4 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
koristeeksi rouhittua tummaa ja valkosuklaata

Murskaa ja hienonna piparit lähes jauheeksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele massa tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle. Mitä isompi vuoka sitä ohuempi pohja.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vispaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla muutama kymmenen sekuntia kerrallaan ja välillä sekoittaen. Lisää rahka ja sulatettu valkosuklaa sekä vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita erilliseen kuppiin. Kaada päälle tilkka kiehuvaa vettä, jotta liivatteet sulavat veden joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt liivatevesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun massan joukkoon. Kaada täytemassa piparipohjan päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku reunoistaan ja siirrä tarjoilulautaselle. Rouhi koristeeksi kakun päälle tummaa ja valkosuklaata.

Valkosuklaajuustokakku piparipohjalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s