tattikastike_lämminleipä

Lämpimäiset tattikastikkeella

Kasvisruoat, Leivät, Lisukkeet

Tämä syksy on ollut tattienkerääjille loistava. Näitä herkkuja on saanut poimia ihan ämpärikaupalla ja sosiaalisessa mediassakin on näkynyt usein kuvia koreista, jotka pursuavat näitä herkullisia metsän antimia. Omaan koriini olen tänä syksynä poiminut herkkutatteja, kanttarelleja ja mustia torvisieniä.

Kanttarellireseptejä blogista löytyy jo muutama, kuten Kanttarellirisotto, Kanttarelli-omenamuhennos ja Kesäkurpitsa-kanttarellihöystö. Seuraavaksi pannulle laitetaan putsatut ja lohkotut herkkutatit.

lämminleipä_tattikastike_juustoa

Lämpimät leivät tattikastikkeella

4 annosta

  • n. 1 l herkkutatteja kuutioituina
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 isoa siivua maalaisleipää
  • 4 dl juustoraastetta
  • pieni nippu tuoretta rucolaa

Herkkutatit pannulla

Putsaa sienet ja pilko reiluin kokoisiksi kuutioiksi. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla ja lisää nokare voita, kun sienistä irtoava neste on haihtunut. Kuullota sienikuutioita hetki voissa, mausta suolalla ja aivan ripauksella mustapippuria. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna kastikkeen poreilla muutama minuutti.

Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Annostele kastike leipien päälle ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Lämmitä leipiä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Anna leipien jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Valmiiden leipien päälle kannattaa ehdottomasti laittaa muutama rucolanoksa. Tämä yrtti korostaa hienosti herkkutattien pähkinäistä makua.

tattikastike_lämminleipä

 

Vastaa