Lämpimäiset tattikastikkeella

Posted by

Lämpimät herkkutattileivät

Tämä syksy on ollut tattienkerääjille loistava. Näitä herkkuja on saanut poimia ihan ämpärikaupalla ja sosiaalisessa mediassakin on näkynyt usein kuvia koreista, jotka pursuavat näitä herkullisia metsän antimia. Omaan koriini olen tänä syksynä poiminut herkkutatteja, kanttarelleja ja mustia torvisieniä.

Kanttarellireseptejä löytyykin täältä jo muutama kuten Kanttarellirisotto, Kanttarelli-omenamuhennos ja Kesäkurpitsa-kanttarellihöystö. Seuraavaksi pannulle laitetaan putsatut ja lohkotut herkkutatit.

Lämpimät leivät tattikastikkeella

4 hengelle

n. 1 l herkkutatteja kuutioituina
suolaa ja mustapippuria
2 dl ruokakermaa
4 isoa siivua maalaisleipää
3-4 dl juustoraastetta
pieni nippu tuoretta rucolaa

Herkkutatit pannulla

Putsaa sienet ja pilko reiluin kokoisiksi kuutioiksi. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla ja lisää nokare voita, kun sienistä irtoava neste on haihtunut. Kuullota sienikuutioita hetki voissa, mausta suolalla ja aivan ripauksella mustapippuria. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna kastikkeen poreilla muutama minuutti.

Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Annostele kastike leipien päälle ja ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta enemmän tai vähemmän, oman maun mukaan. Lämmitä leipiä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Anna leipien jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Valmiiden leipien päälle kannattaa ehdottomasti laittaa muutama rucolanoksa. Tämä yrtti korostaa hienosti herkkutattien pähkinäistä makua.

Herkkutattivoileivät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s