Mustikkajuustokakku

Posted by

 

mustikkajuustokakku

Useita vuosia sitten sain maistaa sukulaisten juhlissa tätä mustikkaista juustokakkua. Täytyy sanoa, etten itse olisi ikipäivänä keksinyt tätä yhdistelmää. Kunnia reseptistä oikeutetusti miehen tädille ja hänen miniälleen, jotka vuosikymmenet pyörittivät yhtä Espoon laadukkaimmista juhlapalveluyrityksistä.

Kakusta on tullut minulle vakiotarjottavaa sen helpon valmistuksen, mutta ennen kaikkea mahtavan maun vuoksi. Juustokakun pohjaksi laitetaan usein digestive-tyyppisiä keksejä, mutta muutkin keksit tai vaikka piparit sopivat siihen hyvin. Tästä kakusta saakin joulunaikaan sopivan herkun juuri piparipohjalla, eli aikaista vinkkiä pikkujoulukauteen!

Pohja

175 g kaurakeksejä tai piparkakkuja
75 gr sulatettua margariinia

Murenna keksit monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Keksit voi myös murskata kaksinkertaisessa muovipussissa esim. kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan leivinpaperin päälle. Laita vuoka kylmään jähmettymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte

3 kpl kananmunia
3 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl mustikkaa
3 dl kuohukermaa
7 kpl liivatelehtiä
2 dl mustikoita koristeeksi

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai -kattilassa kiehuvan veden päällä. Soseuta mustikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti ja lopuksi valuta liivate seoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte kakkuvuokaan ja laita kylmään jähmettymään noin neljäksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku keolla tuoreita mustikoita.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s