Keinuhongan naudan grillipihvi

Lähiruokaa grilliin Keinuhongan Lihapuodista

Liharuoat, Ruoan tuottajia

On tämä vaan mahtava mökkikunta tämä Asikkala ja erityisesti sen viihtyisä keskus Vääksy. Pikkuinen kylä on talven ja kevään aikana taas saanut vanhaan keskustaansa tai sen läheisyyteen lisää tuoretta lähiruokaa toimittavia tai itse valmistavia myymälöitä, puoteja ja leipomoita. Kauppa käy hyvin ja asiakkaina käyvät sekä paikallinen väki että kesäasukkaat. Toivon hartaasti, että nämä kaupat säilyvät yli talven ja saamme nauttia niiden tuoreista antimista myös tulevina kesinä.

Tämän kesän uusi tuttavuus on ollut Keinuhongan Lihapuoti, joka myy tuoretta naudan lihaa suoraan Padasjoen Auttoisilla sijaitsevalta Keinuhongan lihatilalta. Valikoima vaihtelee viikottain ja kun tuore lihaerä saapuu puotiin, se myös myydän hyvin nopeasti sitä innokkaasti odottaneille asiakkaille. Tilalla kasvatetaan Aberdeen Angus-, Hereford- ja Charolais-lihakarjarotuja.

Keinuhongan lihatilan naudan grillipihvi

Ensimmäisellä kerralla puodissa käydessäni myöhästyin ja altaasta ei löytynyt kuin sonnin jauhelihaa ja täyslihamakkaroita. Toisella kertaa onnistuin ostamaan myös naudan sisäpaistia sekä Sonniolutta ja kaupanpäälliseksi sain vielä itse tehtyjä chorizo-makkaroita. Jauhelihan mainostettiin sopivan täydellisesti grilliin ja tokihan sitäkin oli otettava testiin. Lihatuotteiden lisäksi Keinuhongan Lihapuoti myy oman tilan viljatuotteita, erilaisia juomia sekä muiden lähituottajien tuotteita.

Keinuhongan Lihapuodin tuotteita

Täytyy myöntää että sonnin jauheliha oli kauniin punertavan väristä. Ei siis mitään viikkoja pakkauksessa, kuljetuksessa ja säilytyksessä ollutta harmaata jauhelihaa. Reilun kilon satsista tehtiin jauhelihapihvejä lasten burgereiden täytteiksi. Paistista viipaloin 5 pihviä, jotka paistettiin pikaisesti grillissä ja päälle rouhittiin mausteeksi vuorisuolaa sekä mustapippuria. Paisti ei tietysti ole sitä mureinta pihviä, mutta lihan maku oli kyllä todella hyvä. Lisukkeena oli fetasalaattia ja uusia perunoita sekä täyteläistä punaviiniä.

Keinuhongan naudan grillipihvi

Suosittelen lämpimästi piipahtamaan lihaostoksilla joko Vääksyssä sijaitsevassa, aina niin ystävällistä palvelua tarjoavassa Lihapuodissa tai Padasjoen Auttoisilla sijaitsevan Keinuhongan lihatilan omassa Navettamarketissa. Tilallahan saattaa vaikka nähdä muutaman sarvipään yli 500 eläimen joukosta.

Keinuhongan Sonni olut

 

Vastaa