Kalkkisten kyläpäivät 5.7.2014

Mökkillä ollessa pitää tietenkin osallistua paikallisiin tapahtumiin ja niistä yksi hauskin on Kalkkisten kyläpäivät. Tämä tapahtuma on tiivistunnelmainen pikkuisen kylän (kauppa, pankki, baari ja huoltoasema 200 metrin tien pätkällä) kesätapahtuma, jonne suuntaavat kaikki paikalliset ja kesäasukkaat ostoksille ja tapaamaan tuttujaan. Paljon tienpenkalle parkkeerattuja autoja ja loputon ihmisvirta täyttävät kerran kesässä hiljaisen pikkukylän raitin.

Kalkkisten kyläpäivä 2014

Tänä vuonna myyjiä oli todella kiitettävästi, jopa niin että aikaa olisi saanut kulumaan useamman tunninkin kiertelemällä ja rupattelemalla myyjien kanssa. Koska seurueeseemme kuului useampi henkilö, tyydyin lähinnä kuvaamaan tuotteita ja ostamaan vain muutamia. Lasten iloksi oli pikkuiset vuohet joita sai ruokkia aidanraosta ja poniratsastus.

KotiGastronomi tuotteita

KotiGastronomin lisä- ja säilöntäaineettomat mausteseokset sekä kastikejauheet herättivät tietysti heti mielenkiintoni. Näihin tuotteisiin olen kyllä törmännyt aiemminkin, mutten vielä koskaan ostanut. Pusseja oli vaikka millä mitalla: mausteita, mausteseoksia, kastikejauheita, dippijauheita, keittoaineksia jne.  Tuotevalikoimaan kuuluu yli 200 laatutuotetta, joita käytetään päivittäin kotikeittiöissä ja ravintoloissakin. Tuotteita saa ostaa itsenäisiltä jälleenmyyjiltä kotikutsuilla tai heidän myymälöistään ja verkkokaupoista. Kalkkisten kyläpäivillä tuotteita myi Sadun Puoti ja kassiin sujahtivat Sweet Chili Hot –kastikejauhe, Dip-Mix Aurikotomaatti –dippikastikejauhe, Raita Mauste –kastikejauhe ja Rub Smoky BBQ –lihamauste. Testaukseen menevät kunhan kaupasta saadaan sopivat raaka-aineet näille mausteille. Parasta näissä tuotteissa on niiden riittoisuus ja laktoosittomuus (ovat myös gluteenittomia ja maidottomia).

Viini ja puutarhatila Pihamaa

Suurin osa myyjistä oli sijoittunut Viini- ja puutarhatila Pihamaan lähettyville. Pihamaalta olemme perinteisesti ostaneet mansikoita sekä tuoreita kasviksia. TilaPuodissa on myynnissä myös lähiseudun tuottajien leivonnaisia, hilloja, hunajaa, juustoja ja käsitöitä. Pihamaan viinitila on puolestaan kunnostautunut marjaviinien tekemisessä. Vintille rakennetun kahvilan pöydältä löytyikin Viini-lehti, jossa oli kuva isännästä ja juttua Pihamaan viineistä. Tilaviinit ovat saaneet tunnustusta useampana vuotena Vuoden tilaviini –kilpailussa ja valikoima onkin yllättävän laaja sisältäen yli kymmenen erilaista viiniä, aitoja siidereitä ja likööreitä sekä väkevämpiä juomia.

Pihamaan kasvimaan satoa

Meidän ostoskoriin laitettiin tällä kertaa nippu porkkanoita, sipuleita ja salaattia sekä tietysti mansikoita. Lapsille ostettiin Heinolan Heilan Mansikka Limonaadia. Seuraavalla Kalkkisten reissulla ostetaan sitten lisää juureksia ja perunoita, jotta päästään keittelemään oikein kunnon aineksista maukas kesäkeitto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s