Lounas Rauman gotossa, illallinen Turun Pinellassa

Sain mahdollisuuden käväistä Raumalla ja Turussa työmatkan muodossa. Keväinen aurinko paistoi päivällä niin kauniisti, että oli aivan pakko jalkautua kävelemään Rauman torin ympäri. Torin kulmalta löysinkin kiinnostavan lounaspaikan, ravintola goton. Ravintola on perustettu vasta viime kesänä ja sen omistajina ovat Top Chef kisan 2012 voittanut Teemu Laurell sekä Timo Elo, Petri Vehanen, Janne Niskala, Juho Jokela ja Ninni Viitanen. Nimi viittaa heidän mukaansa kotiin ja tunnelma olikin rennon kotoisa. Goton kantavana ajatuksena on tarjota korkealaatuisista raaka-aineista valmistettuja yksinkertaisia annoksia, joissa maut ovat selkeästi erotettavissa.

ravintola goto

Asiakkaita ravintolassa oli päivällä ihan mukavasti, eikä lounaslista ollut kovin pitkä, hyvä niin. Viereisissä pöydissä monilla näytti olevan edessään upean näköinen Nizzan salaatti. Itse tilasin lämpimän aterian, paahdettua kananrintaa ja currykastiketta. Kana oli oikein mehukasta ja lisukkeena tarjottu basmatiriisi toi särmää ateriaan kuten myös joukkoon ripotellut pähkinät. Ainoa asia mitä jäin ehkä hieman kaipaamaan olivat kasvikset, sillä niitä annoksessa ei ollut yhtään. Nälkä kylläkin lähti tällä annoksella ja voin lämpimästi suositella ravintolaa kaikille näinkin lyhyen visiitin perusteella.

ravintola goto paahdettua kananrintaa ja currykastiketta

Pikän työpäivän päätteeksi päädyin Turkuun ja koska asustin aivan keskustassa, löysin hienon ravintolan myös joen rannalta. Kauniisti valaistu ravintola Pinella aivan kutsui astumaan sisään. Alakerrassa ystävällinen henkilökunta otti vastaan pitkään ja kapeaan ravintolasaliin. Kiinnitin heti huomiota sisustukseen, jossa oli käytetty vanhoista ajoista kertovia kuvia esimerkiksi verhoihin painettuina. Pinella on perustettu 1800-luvun alkupuolella ensin kalastajien ja merimiesten tarpeita ajatellen ja myöhemmin siinä on avautunut kahvila. Se on siis yksi Suomen vanhimmista ravintoloista. Pinella on saanut kiehtovan maineensa kulttuuri- ja taide-elämän kohtauspaikkana jo 1900-luvun aikana, kun paikallisilla kirjailijoilla, taiteilijoilla ja boheemeilla oli tapana kokoontua Pinellaan. Nykyään Pinella on osa Sunborn Hotels & Restaurants kokonaisuutta.

ravintola pinella

Alkupalaksi tilasin miedosti savustettua nieriää, tillikreemiä ja saaristolaisleipäjäätelöä. Annos oli todella kaunis ja ennen kaikkea maukas.

ravintola pinella savustettua nieriää, tillikreemiä ja saaristolaisleipäjäätelöä

Pääruoaksi listalta valikoitui punajuuririsottoa, vuohenjuustoa ja balsamicoa sisältävä annos. Vuohenjuusto oli aseteltu vaahtonokareiksi pehmeän punajuuririsoton päälle. Annos oli onnistuneesti keveän oloinen vahvoista mauista huolimatta.

ravintola pinella punajuuririsottoa ja vuohenjuustovaahtoa

Lämpimästi suosittelen myös tätä ravintolaa. Kesällä ravintolan terassilta on varmasti aivan ihanat näkymät sekä joelle että Tuomiokirkolle. Lisäksi yläkerran Puupinellaan rakennettu baari tarjoa hienostuneen tunnelman seurusteluun.

Hauskana yksityiskohtana on mainittava, että kummassakin ravintolassa lisukkeeksi tuodut leivät tarjottiin jollakin tapaa puulaudan pätkää hyväksi käyttäen. Ravintola gotossa leipäviipaleet oli kauniisti aseteltu laudan päälle ja ravintola Pinellassa ne tulivat pienessä paperikorissa ja voiviipale oli aseteltu laudanpätkän päälle. Ilmeisen trendikästä siis!

leivät puupalalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s