Ruokakuvausta á la Nikon

Pitkään ja hartaasti odottamani ruokakuvauskurssi järjestettiin vihdoinkin. Koska omistan Nikonin kameran, päätin osallistua heidän järjestämälleen ruokakuvauskurssille. Se järjestettiin lauantaina 25.1. Kuura Events & Kitchenin tiloissa Katajanokalla. Kurssilla oli 15 osallistujaa ja moni heistä oli enemmän tai vähemmän ruoka/lifestyle/muotibloggaaja ja taso siis näin jälkikäteen blogeja tarkasteltuani korkea. Opettajina kurssilla toimivat pitkän uran ruokavalokuvaajana tehnyt Timo Ripatti sekä Eatbestin chef Tomi Laurila.

Ammattivalokuvaaja Ripatti opasti meitä miten ilman päivänvaloa saadaan otetuksi hyviä ruokakuvia, ihan vain muutaman salaman avulla. Tosiasiassa hän kuitenkin kehoitti menemään parvekkeelle ottamaan kaikki ruokakuvat. Tosiaan kylmää puuhaa näin talvella, mutta jotain hyötyä siitä kylmyydestäkin kuulemma on. Lämpötilavaihtelun avulla annoksista saa herkullisia ja höyryäviä kuvia. Chef Laurilan johdolla puolestaan pääsimme valmistamaan herkullisen kolmen ruokalajin illallisen. Itse olin mukana kastikkeen valmistuksessa työparinani toinen ruokabloggaaja. Iloisesta puheensorinasta päätellen kaikki viihtyivät hyvin ja kamerat räpsivät kuvia tiuhaan tahtiin pilkkomisesta, paistamisesta, hämmentämisestä ja maustamisesta sekä tietysti valmiista annoksista.

Kokemuksena kurssi oli hieno ja toi kuvaamiseen aivan uusia näkökulmia ja ajatuksia. Lisävarusteostoksille voisi suunnata ostamaan vaikka pari käsisalamaa, heijastimia, varjoja, lähettimen ja triggerin. Eikä tämä kouluttautuminen tähän jää, sillä jo seuraavan viikon keskiviikkona aion osallistua omaan kameramalliini ja sen toiminnallisuuksiin keskittyvään koulutukseen. Ja sitten ei muuta kuin valokuvaamaan!

pororulla
Amuce-bouche porosta

tomilaurila
Chef Tomi Laurila, Eatbest

kastikkeen ainekset
Calvados-kastikkeen pohja

alkupalavalmistelu
Alkupalat valmistumassa

uunikasvikset
Juuressärä rosmariinilla maustetttuna odottaa uunia

ankanrintaa paistetaan
Ankanrintaa paistetaan

omenanpilkkominen
Jälkiruokaa varten pilkottiin monta omenaa

alkupalojenviimeistely
Alkupalojen viimeistelyä

lohitartar
Savulohitartar rucolapedillä

omenakompotti
Kaiken kruunasi tietysti omenakompotti vaniljavaahdolla

Tämän herkullisen menun ajattelin valmistaa myös kotikeittiössä, ehkäpä jo lähitulevaisuudessa. Kukahan haluaisi tulla maistamaan?

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s