Juhlava graavikala

Joulun, kuten muidenkin juhlien, alkupalat ovat usein erilaisia kalaruokia peruna ja salaattilisukkeineen. Perinteiset ja yksinkertaisimmat vaihtoehdot ovat yleensä ne parhaimmat, mutta välillä voi joukkoon tuoda jotain muunnelmaakin. Tässä muutama vaihtoehto juhlapöytään graavisiiasta ja -lohesta valmistettuna.

Graavisiikaa ja lohta

Katkarapu-siikacocktail

100 g kurkkua
100 g fenkolia
150 g minitomaattia
150 g graavisiikaa
200 g pieniä katkarapuja
1/2 dl tilliä hienonnettuna

Kastike
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 rkl limetinmehua
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1 /4 tl mustapippuria

Koristeluun tilliä ja limen viipaleita

Leikkaa kurkku puolen sentin viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi. Kuutioi yhtä pieniksi fenkoli ja tomaatit. Leikkaa graavisiikaviipaleet ja katkaravut yhtä pieneksi paloiksi kuin vihannekset. Säästä muutamia kokonaisia katkarapuja koristeeksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.

Vatkaa kastikkeen ainekset sekaisin. Lisää kastike muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa. Voit annostella sekoituksen esimerkiksi jalallisiin laseihin tai laittaa yhteen kulhoon. Koristele cocktail tillinoksilla ja katkaravuilla. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydästä muiden kalaruokien kanssa.

Kylmäsavulohi-piparjuurirullat

300 g kylmäsavustettu lohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa

Sekoita piparjuuritahna tuorejuuston joukkoon hyvin. Levitä kylmäsavulohi viipaleet leikkuulaudan päälle ja voitele viipaleet piparjuurituorejuustolla. Rullaa lohiviipaleet rullalle niin että tuorejuusto jää rullan sisäpuolelle. Asettele rullat lautaselle ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s