Perheliikuntaa ja terveellisiä ruokavalintoja

Terveellisten elämäntapojen pohja olisi hyvä luoda jo lapsena, jotta ne juurtuisivat luonnollisiksi arkirutiineiksi ja niitä olisi helppo noudattaa myös aikuisena. Terveellinen ruokavalio on tärkeässä osassa näitä elämäntapoja, mutta niin on myös liikuntakin. Lasten hyvinvointi on sekä Kattilalaakso ruokablogin että Espoolaisen Himpulat liikuntayrityksen sydäntä lähellä.

Himpulat tarjoaa vauhdikasta ja iloista ohjattua liikuntaa lapsiperheille aina vauvasta kuusivuotiaisiin asti. Liikuntatunteja järjestetään ympäri Espoota sekä Vantaalla. Himpuloiden toimintaan pääset tutustumaan osoitteessa http://www.himpulat.fi ja facebookissa http://www.facebook.com/himpulat.

Himpulat pyysi Kattilalaaksolta terveellistä ja nopeaa ruokavinkkiä lapsiperheille joulukiireiden lomaan. Tässä siis muutama hyväksi kokemani sosekeiton resepti, jotka ovat niin edullisia kuin helppoja ja nopeitakin valmistaa, varsinaisia arjen pelastajia siis. Resepteissä on huomioitu munatonta ja maidotonta ruokavaliota noudattavat ruokailijat.

Kukkakaalisosekeitto

Karppaajan purjoperunasosekeitto

4-5 annosta

1 keskikokoinen kukkakaali (n. 500-600 g)
20 cm:n pätkä purjoa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (esim. Touch of Taste)
2 dl Gogreen Ruoka (kaurapohjaista ruoanlaittokermaa) TAI Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa
150-200 g kinkku- tai kalkkunasuikaleita TAI 1 prk vähärasvaista raejuustoa

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Pilko kukkakaali palasiksi ja huuhtaise palat veden alla. Kuori purjosta uloin kerros pois, leikkaa pituussuuntaan halki. Huuhtele purjon sisältä mahdollinen multa pois ja pilko sitten isoiksi viipaleiksi.

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio, kukkakaali ja purjo. Anna kiehua kohtuullisella lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmentynyt. Siirrä pois kuumalta levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi sosekeitoksi. Varo kuumia roiskeita!

Lisää 1 dl ruokakermaa, savusuikaleet ja tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Kiehauta, mutta älä keitä. Kerman ja savusuikaleet voi halutessaan jättää pois keitosta. Lihan tilalla voi käyttää myös raejuustoa, jota voi annostella lusikalla keiton päälle omalle lautaselle.

Nopea porkkanasosekeitto

Porkkanasosekeitto

4-5 annosta

1 kg Pirkka luomu porkkanasosetta
5 dl vettä
1-2 kasvisliemikuutiota (esim. Touch of Taste)
mustapippuria myllystä
2 dl Gogreen Ruoka (kaurapohjaista ruoanlaittokermaa) tai tavallista ruokakermaa
½ punttia tuoretta persiljaa
150-200 g kinkku- tai kalkkunasuikaleita TAI 1 prk vähärasvaista raejuustoa

Laita vesi kiehumaan pinnoitettuun kattilaan ja anna liemikuutioiden liueta veteen. Lisää porkkanasose ja mausta mustapippurilla. Keitä 5 minuuttia. Lisää 2 dl ruokakermaa, savusuikaleet ja tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Kiehauta, mutta älä keitä. Kerman ja savusuikaleet voi halutessaan jättää pois keitosta.

Hienonna persilja ja ripottele valmiin keiton päälle. Lihan tilalla voi käyttää myös raejuustoa, jota voi annostella lusikalla keiton päälle omalle lautaselle.

2 comments

  1. vau! nyt tuli porkkanasosekeiton valmsitaminen vieläkin nopeammaksi.
    Täytyy hankkia porkkanasosetta, jota kaupasta saa nyt joulun alla hyvin!
    Ja varmasti kaikki lapset tykkäävät, koska porkkanassa on miellyttävä pehmeä maku.
    Pia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s