Tyttökultien glögihetki

Tänä syksynä olen poikkeuksellisesti ostanut muutamien aikakauslehtien joulunumeroita ja vain katsellut niiden kuvia, lukenut reseptejä ja hakenut inspiraatiota jouluruokiin. Jokunen resepti onkin jäänyt korvan taakse odottamaan toteutusta. Mahdollisuus reseptien kokeilemiseen ilmaantui, kun rakkaat ystävättäreni saapuivat jouluglögille eräänä marraskuisena iltana. Vaiherikkaan päivän jälkeen oli mahtavaa testata yhdessä uusia reseptejä ja nauttia tuotoksista illan pimetessä. Nämä reseptit poimittiin Kodin Kuvalehden Joulu numerosta ja menu oli seuraavanlainen:

Viinirypäle-juustobruschetat
Vihreä salaatti kanafileillä ja
oliiviöljy-balsamico-kastikkeella

Juustobruschetat

Juustobruschetat

8 reilua viipaletta maalaisleipää
200 g vuohenjuustoa
150 g Aurajuustoa
1 rkl oliiviöljyä
250 g viinirypäleitä
0,5 tl timjamia tai rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
juoksevaa hunajaa

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Leikkaa leipäviipaleet puoliksi ja paahda kuivalla paistinpannulla tai leivänpaahtimella rapeiksi. Viipaloi vuohenjuusto 16 osaan ja aseta 8 leipäviipaleelle. Leikkaa tai murustele Aurajuusto lopuille leipäviipaleista.

Huuhtele viinirypäleet ja leikkaa puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita öljy lämpenemään paistinpannulle, kuullota hetki valkosipulia öljyssä ja lisää sitten rypäleet ja mausteet. Paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Laita leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa 2-3 minuuttia, kunnes juusto alkaa pehmetä ja hieman sulaa. Nosta leivät lautaselle ja lusikoi päälle viinirypäleitä. Valuta päälle hieman juoksevaa hunajaa. Tarjoa lämpiminä raikkaa vihersalaatin kera, jossa on kastikkeena loraus öliiviöljyä ja balsamico-kastiketta.

Jälkiruoaksi nautittiin pähkinäistä päärynäpiparipiirasta ja vaalea omena-kaneliglögiä. Piirakan reseptin löydät täältä.

Pähkinäinen päärynäpiparipiiras

4 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s