Helsingin Kirjamessujen satoa

Helsingin Kirjamessut järjestettiin 24.-27.10.2013 Helsingin Messukeskuksessa. Samaan aikaan järjestettiin myös Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut, sekä muutamat muut pienemmät messut. Olisi ollut mahtavaa käydä kiertämässä kummatkin messut oikein ajan kanssa, mutta valitettavasti sairastupa vaati läsnäoloani kotosalla juuri kyseisenä viikonloppuna. Koska en ollut aikoihin ostanut uusia keittokirjoja pyysin Kirjamessuille lähtevää äitiäni etsimään käsiinsä muutaman mielenkiintoisen kirjan. Nopealla vilkaisulla nettistä löytyikin pari hyväa vaihtoehtoa. Nämä kaksi kirjaa sain sitten tuliaisiksi.

Emäntänä Olga - Olga Temonen

Olga Temonen
emäntänä olga – kasvisruokaa läheltä koko perheelle
Tammi

Olga Temosen kokkailuja on voinut seurata televisiosta sarjassa Olgan kotona ja olen katsonut ohjelmaa aina silloin tällöin. Kokkailuista on aina jäänyt tunne, että tuo maistuisi kyllä minullekin. Lapset ovat vahvasti mukana Olgan elämässä ja ruokapöydässä, joten odotan innolla miten reseptit uppoavat myös meidän lapsiin. Kirja pitää sisällään paljon kauniita kuvia Temosten kotitilalta Marttilasta ja kaikki reseptit on myös kuvattu. Reseptejä on yhteensä noin kuutisenkymmentä sarjoissa Kepeät, Kattilalliset, Tuhdit, Leivotut, Herkut ja Juotavat. Tuo jaottelu on mielestäni todella hauska ja melkeinpä parempi kuin mitä perinteisissä sekaruokavalioon perustuvissa keittokirjoissa näkee. Tarpeen ja tilanteen mukaanhan sitä myös usein valitaan reseptiä. Useat reseptit taipuvat myös lihaversioiksi, joten vaihtelua varmasti löytyy riittävästi. Aloitan siis kokeilut tästä keittokirjasta ja julkaisen niitä sitten täällä blogissa.

Fulefood - Hanna Skyttä

Hanna Skyttä
Fuelfood – Syö kroppasi kiinteäksi
Tammi

Nimensä mukaisesti polttoainetta elimistölle lupaavia reseptejä sisältävän kirjan on kirjoittanut hyvinvointikonsultti Hanna Skyttä. Nuori nainen on terveysruoan ja luonnonmukaisen ravitsemuksen sanansaattaja, joka on aiemmin julkaissut kirjan Detox – Puhdista kehosi haitta-aineista. Tässä toisessa kirjassaan Fuelfood kirjoittaja antaa ohjeita nopeasti sulaviin, imeytyviin ja energisoiviin ruokiin, unohtomatta elimistöä rauhoittavia ja palauttavia ruokia. Lisäksi kirjasta löytyy tietoa ravintoaineista, hivenaineista ja superfoodeista. Nopeasti silmäiltynä kirja vaikuttaa terveellisen ruoan kanssa hifistelyltä, mutta kokemuksesta kyllä tiedän, että tällainen ravinto on hyväksi kun treenataan täysillä ilman että energiatasot romahtavat.

Olen jo lähes vuoden verran noudattanut enemmän tai vähemmän tarkasti vähähiilihydraattista ruokavaliota. Kirjasta löytyykin varamsti tähän ruokavalioon lisää mielenkiintoisia reseptejä. Varsinkin makeita reseptejä on ollut vaikea toteuttaa karppaamalla kun olen halunnut välttää myös niitä huonoja rasvoja. Miltähän maistuu tämän kirjan toscapiirakka, proteiinipannarit, jauhoton pizzapohja tai chiapuuro? Aion ottaa selvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s