Purjoperunasosekeitto

Purjoperunasosekeitto on yksi lempikeitoistani sen pehmeän maun ja nopean valmistusajan vuoksi. Tänä syksynä olen ihastunut kukkakaaliin ja tehnyt siitä sosekeittoja. Keitetty kukkakaali jakaa ihmisten pielipiteet yleensä jyrkästi puolesta tai vastaan, mutta näitä keittoja vastustajat ovat syöneet mukisematta. Tässä keitossa on siis muutettu peruna kukkakaaliksi joten se on myös turhia hiilihydraatteja välttävälle sopivaa ruokaa. Näitä kasvissosekeittoja voi helposti tuunata tuhdimmiksi lisäämällä esimerkiksi kypsiä savukinkkusuikaleita keiton joukkoon. Kevyttä, helppoa ja terveellistä!

Karppaajan purjoperunasosekeitto
Kukkakaalipurjokeitto

1 keskikokoinen kukkakaali (500-600 g)
20 cm:n pätkä purjoa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
(1 dl ruokakermaa)
(150-200 g savukinkkusuikaleita)

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Pilko kukkakaali isoiksi paloiksi, huuhtaise palat veden alla. Kuori purjosta uloin kerros pois, leikkaa pituussuuntaan halki. Huuhtele purjon sisältä mahdollinen multa pois ja pilko sitten isoiksi viipaleiksi.

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio, kukkakaali ja purjo. Anna kiehua kohtuullisella lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmentynyt. Siirrä pois kuumalta levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi sosekeitoksi. Lisää 1 dl ruokakermaa, savusuikaleet ja tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Kiehauta, mutta älä keitä kauan. Kerman ja savusuikaleet voi halutessaan jättää pois keitosta. Tarjoa paahdetun ruisleivän kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s