Kanttarellimuhennos

Omenasatoa III – Kanttarelli-omenamuhennos

Kasvisruoat

Tämä omenainen resepti on uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoni tätä makuyhdistelmää kohden heräsi välittömästi. Muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä, joka löytyy Helsingin Sanomien reseptiarkistosta, jättämällä keitetyt perunat pois itse muhennoksesta ja tarjoamalla ne erikseen keittettynä lisukkeena. Reseptissä yhdistyvät pehmeän makuinen kanttarelli, raikas omena ja itämainen curry. Jännä yhdistelmä, muttaa toimii!

Kanttarellit
Kanttarellit

3-4 annosta

1 litra putsattuja kanttarelleja
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
2 isoa raikasta omenaa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
2 dl kermaa/ranskankermaa
1 tl curryä
0.5 tl suolaa

Leikkaa kanttarellit pienemmiksi suupaloiksi. Paista silputtuja kantarelleja kuivassa paistinpannussa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois. Kuori omena tarvittaessa ja leikkaa 1 cm x 1cm kuutioiksi. Lisää omenakuutiot ja 1 rkl voita pannulle ja paista kantarellien kanssa pehmeiksi ja kauniin värisiksi.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää vehnäjauhot ripotellen ja koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja kerma/ranskankerma muutamassa erässä ja koko ajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla, ja curryllä. Kaada kastike kanttarelli-omenapaistoksen päälle ja anna hautua hetken jotta kastike sakenee hieman. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden kanssa.

Kanttarellimuhennos
Kanttarellimuhennos
 

One Comment

  1. Pingback: Lämpimäiset tattikastikkeella | Kattilalaakso Ruokablogi

Vastaa