Omenasatoa II – Omenamuffinssit

Saimme valtavan määrän syysomenoita lahjaksi ja niistähän täytyi heti ryhtyä kokkailemaan omenareseptejä. Varmasti syksyn mehukkaimmat omenamuffinssit tehdäänkin tällä reseptillä, jonka löysin kerran Confettin sivuilta. Tyttären syntymäpäiville niitä tehtiin ja silloin laitoin oikein värikkäät kuorrutukset ja koristelut päälle. Tämä resepti toimii mielestäni hyvin myös ns. kuivakakkuna eli yhteen isoon vuokaan tehtynä. Taikina jää paistaessakin mehukkaan kosteaksi varmaankin juuri tuon jogurtin ansiosta.

Omenamuffinssit
Omenamuffinssit

24 kpl pieniä ja 12 kpl isoja muffinsseja

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl vaniljajogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3 dl omenaraastetta (2 isoa omenaa tai 3-4 pientä omenaa)

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi vatkaimella. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli erillisessä kulhossa hyvin sekaisin ja lisää vuorotellen jogurtin kanssa taikinaan. Raasta omenat raastimella ja lisää raaste taikinaan viimeisenä. Jaa taikina muffinssivuokiin tai voideltuun muffinssipeltiin niin, että 1/3 vuoasta jää tyhjäksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Kuorrutuksen muffinsseille voi tehdä kermasta, rahkasta ja vaniljakreemijauheesta (valmistaja esim. Sallinen, löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista).

3 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi käsivatkaimella. Lisää joukkoon rahka ja vaniljakreemijauhe, sekoita ainekset hyvin. Laita kuorrutusta lusikalla tai veitsellä jäähtyneiden muffinssien päälle. Voit myös pursottaa kuorrutuksen. Kaupasta löytyy valmiita pursotuspusseja ja -kärkiä tai yhtä hyvin voi käyttää esim isoa minigrip-säilöntäpussia. Pursotusta laitetaan pussiin, leikataan yksi pussinkulma auki ja sitten puristetaan täytettä muffinssien päälle. Lopuksi päälle voi laittaa vaikka vielä nonparelleja, karkkeja tai muita kakunkoristeita. Herkullista!

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s