Texmex tortillalasagne

Posted by

Tämä resepti on julkaistu ensimmäisen kerran vanhassa blogissani, Reseptikirjassani kesäkuussa 2010.

Meksikolaiset herkuttelut kuten nachot ja tortillat jättävät usein jälkeensä tähteitä kuten ylimääräisiä tortillalettuja ja salsakastiketta. Näistä rippeistä voi helposti valmistaa maittavan laatikkoruoan, jonka kypsymistä ei tarvitse kauan odotella. Olen tuunaillut hieman alkuperäistä reseptiä, joka oli aikoinaan jossakin Valion lehtimainoksessa.

Tortillalasagne

6 annosta

6 kpl vehnätortilloja
400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 paprika
2 porkkanaa raasteena
1 pussi taco-mausteseosta TAI
1 tl suolaa
2 tl cayennepippuria
2 tl paprikaa
1 tlk tomaattimurskaa
0,5-1 prk (à 230 g) valmista salsakastiketta (tulisuuden oman maun mukaan)
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kuori ja silppua sipuli ja paprika sekä raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa hetki paistinpannulla öljyssä ja lisää sitten jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut lisää paprika, mausteseos tai mausteet, tomaattimurska, salsa ja ruokakerma. Anna kiehua viitisen minuuttia.

Voitele tilava (mielellään vähintään 7 cm korkea) vuoka margariinilla ja laita pohjalle tortillalettu. Laita päälle hieman kastiketta. Jatka näin vuoan kokoamista, päällimmäiseksi tulee kastiketta. Puolet juustoraasteesta tulee vuoan keskimmäiseen väliin ja puolet vuoan päälle. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s