texmextyyppinen_tortillavuoka

Tortillalasagne

Kastikkeet, Laatikkoruoat, Liharuoat

texmexvuoka

Meksikolaiset herkuttelut kuten nachot ja tortillat jättävät usein jälkeensä tähteitä kuten ylimääräisiä tortillalettuja ja salsakastiketta. Näistä rippeistä voi helposti valmistaa maittavan laatikkoruoan, jonka kypsymistä ei tarvitse kauan odotella. Olen tuunaillut hieman alkuperäistä reseptiä, joka oli aikoinaan jossakin Valion lehtimainoksessa.

tortillalasagnepala

 

6 annosta

6 kpl vehnätortilloja
400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 paprika
2 porkkanaa raasteena
1 pussi taco-mausteseosta TAI
1 tl suolaa
2 tl cayennepippuria
2 tl paprikaa
2 tl juustokuminaa
1 tlk tomaattimurskaa
0,5-1 prk (à 230 g) valmista salsakastiketta (tulisuuden oman maun mukaan)
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kuori ja silppua sipuli ja paprika sekä raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa hetki paistinpannulla öljyssä ja lisää sitten jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut lisää paprika, mausteseos tai mausteet, tomaattimurska, salsa ja ruokakerma. Anna kypsyä viitisen minuuttia.

tortillalasagne_texmexkastike

Voitele tilava (mielellään vähintään 7 cm korkea) vuoka margariinilla tai ruokaöljyllä ja laita pohjalle tortillalettu. Laita letun päälle hieman jauhelihakastiketta. Jatka näin vuoan kokoamista. Puoliväliin kerroksi voi laittaa puolet juustoraasteesta. Päällimmäiseksi tulee jauhelihakastiketta ja loput juustoraasteesta. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

juustoraaste_tortillalasagneen

 

 

Vastaa