Amerikkalainen kaalisalaatti

Coleslaw – amerikkalainen kaalisalaatti

Kasvisruoat, Lisukkeet, Salaatit

Tämä resepti on julkaistu ensimmäisen kerran vanhassa blogissani, Reseptikirjassani tammikuussa 2010.

Tämä mehukas kaalisalaatti maistuu niin perinteisten burgereiden lisukkeena kuin myös muiden liharuokien kyljessä. Mielestäni kastiketta ei saa olla liikaa, vaan juuri sopivasti ikäänkuin kasvisten mausteena. Tätä salaattia voi käyttää myös burgereiden sisällä lihan kaverina, kuten tein Pulled Pork Barbeque Burger -reseptissä. Kannattaa vilkaista täältä.

Amerikkalainen kaalisalaatti
Coleslaw

500 g valkokaalia
500 g punakaalia
4 porkkanaa

Kastike:
2 dl kevytmajoneesia
1 prk kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 rkl sinappia
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Sekoita kaikki kastikeainekset sekaisin isossa kulhossa. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää kaali- ja porkkanaraaste kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa puoli tuntia. Tarjoa lisukkeena lihan tai hampurilaisten kanssa.

 

Vastaa