Kanttarellit

Kanttarellirisotto

Kasvisruoat, Lisukkeet, Riisiruoat

 

Kanttarellit

Kanttarellit sopivat mitä parhaiten risottoon. Sienten hieno maku pääsee oikeuksiinsa, koska muut ainekset ovat melko mietoja. Risotto sopii sellaisenaan tarjottavaksi tai vaikka kesäisen grilliruoan seuraksi. Parhaat muistoni tämän ruoan osalta liittyvät jokavuotisiin rapujuhliin. Ystäviemme järjestämissä juhlissa tätä ihanaa ruokaa on tarjottu vatsantäytteeksi ennen rapujen syöntiä. Sieniksi risottoon käyvät niin tuoreet kuin pakastetutkin kanttarellit.

1 l tuoreita kanttarelleja
2 rkl voita tai margariinia
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
1 dl parmesanjuustoraastetta

Putsaa kanttarellit ja pilko pienemmiksi palasiksi. Paista tuoreita kanttarelleja kuivalla pannulla niin kauan että sienistä irtoava vesi on haihtunut. Kuori ja silppua sipuli pieniksi palasiksi. Lisää pannulle voi, sipuli ja riisi, kuullota hetki. Lisää valkoviini ja anna imeytyä riisiin. Lisää kanaliemi kolmessa erässä. Kun lisäät lientä anna sen imeytyä hiljalleen kiehuen riisiin ennen kuin lisäät uuden annoksen lientä. Kun kaikki neste on lähes imeytynyt, lisää parmesanraaste. Risoton tulee olla kosteaa, hieman valuvaa, ei puuromaista ja kuivaa.

Juhlavampi risotto syntyy hieman muuntelemalla yllä olevaa reseptiä:

  • Kuullota kanttarellit ja sipulit oliiviöljyssä.
  • Lisää kanttarellien ja  sipulin joukkoon 1 murskattu valkosipulinkynsi ja 1 tl timjamia.
  • Lisää valkoviinin kanssa myös 3 rkl kuivaa sherryä.
  • Vaihda parmesanraaste 50 g voita tai margariinia, joka on pilkottu pieniksi kuutioiksi ja sulaa nopeasti kuuman risoton joukkoon.
  • Vatkaa 1 dl kuohukermaa vaahdoksi ja kääntele se varovasti valmiin risoton joukkoon, älä enään keitä risottoa tämän jälkeen.
 

One Comment

  1. Pingback: Lämpimäiset tattikastikkeella | Kattilalaakso Ruokablogi

Vastaa