Kevyempi omenapiirakka

Makeat leivonnaiset

Tämä resepti on julkaistu ensimmäisen kerran vanhassa blogissani, Reseptikirjassani lokakuussa 2009.

Tässä ohje hieman kevyempään omenapiirakkaan, joka ei kuitenkaan häviä maun puolesta tavalliselle piirakalle. Rasvan ja sokerin määrää pohjassa on vähennetty ja halutessaan piirakasta voi jättää muruseoksen kokonaan pois. Sokerin voi korvata kokonaan tai osin stevialla.

100 g margariinia + 0,5 rkl piirakkavuoan voiteluun
1/2 dl sokeria TAI 1/4 dl steviaa
1 kananmuna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa

muruseos:
50 g margariinia
1/2 dl sokeria TAI 1/4 dl steviaa
1 tl vaniliinisokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri tai stevia. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaa. Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen tai lastan avulla. Kuori ja viipaloi omenat, levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata margariini muruseosta varten kattilassa tai mikronkestävässä astiassa. Sekoita margariinin joukkoon sokerit ja hiutaleet. Ripottele muruseos tasaisesti omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

 

Vastaa