tonnikalakastikkeet_pastalle

Tonnikalapasta

Kalaruoat, Kastikkeet, Pastat

tonnikalakastikkeet_pastalle

Arjen kiireessä tarvitaan usein nopeaa ja helppoa ruokaa. Tässä kaksi erilaista tonnikalapastan ohjetta, toinen tuorejuuston ja toinen tomaattikastikkeen ystäville. Kastikkeet valmistuvat samaan aikaan kun pasta kypsyy kattilassa. Kasviksia voi lisätä kastikkeeseen vaikka pakasteesta kasvissuikalepussin lisäämällä. Laita se kastikkeeseen samaan aikaan tonnikalan kanssa.

Laita iso kattila vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää reilusti suolaa ja pasta. Keitä pastaa tarvittava määrä pakkauksen ohjeen mukaan.

Pehmeä tonnikala-tuorejuustokastike
4 annosta

kermainen_tonnikalapasta

1-2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 tlk tonnikalaa vedessä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
1 prk ruohosipulituorejuustoa (200g)
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1-2 dl vettä

Silppua sipulit pieniksi paloiksi ja kuullota öljyssä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää tonnikalat ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi tuorejuusto ja lämmitä kunnes juusto on sulanut ja kastike kiehahtanut. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää 1-2 dl vettä. Ripottele lopuksi kastikkeen päälle hienonnettua ruohosipulia.

kermapasta_tonnikalasta

 

Tomaattinen tonnikalakastikete
4 annosta

tomaattinen_tonnikalakastike

1-2 rkl öljyä
10 cm pätkä purjoa
1-2 valkosipulin kynttä
2-3 tlk tonnikalaa vedessä
1 tlk tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
0,5 kalaliemikuutio
mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria

Halkaise purjo ja huuhtele veden alla, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita paistinpannulle öljyä ja kuullota purjoa hetki. Purista joukkoon valkosipuli. Lisää tonnikala, tomaattimurska, liemikuutio, mustapippuri ja sokeri. Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja lisää pannulle. Hauduta seosta noin 10 minuuttia.

tonnikalakastike_tomaattinen

 

Vastaa