Kauraruudut

Posted by

Kauraruutujen ohje oli aikoinaan vanhan Reseptikirjani ensimmäinen postaus kesäkuussa 2009 ja siirrän sen nyt tänne uuteen blogiin. Ohjeen löysin muistaakseni Elovena -kaurahiutalepaketin kyljestä. Tämä leipä on niin helppoa ja hyvää, ja mikä parasta, ainekset löytyvät melko varmasti jokaisen keittiön kaapista. Itse leivon tätä yleensä silloin kun kaikki muu leipä on syöty, eikä kauppaan jaksa lähteä, vaikka iltapalaksi. Vain sipaisu voita uunilämpimän ruutusen päälle ja kuppi teetä kylkeen, nam!

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita + 1 dl ripoteltaviksi
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl ruokaöljyä
6 dl hiivaleipäjauhoja TAI vehnäjauhoja
1 kananmuna

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää seos reilusti lämpimään veteen (+42 astetta). Lisää sitten suola, sokeri, öljy ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipannulle tai uunipellille. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30 x 35 cm). Anna taikinalevyn kohota 30 minuuttia liinalla peitettynä. Laita uuni lämpiämään ja voitele pinta sillä aikaa kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Vedä taikinaan ruudut veitsellä ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja murra tai leikka ruudut irti toisistaan. Halkaise ruutu, voitele ja nauti!

Kuvassa olevat ruudut leivoin tällä kertaa täysjyväjauhoista ja kaurahiutaleiden tilalla käytin neljän-viljan hiutaleita. Hyvin onnistuu siis tuhdimmillakin aineksilla.

Täysjyväruudut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s